Užduoti klausimą

Mokslas

žalias Klausimas subkategorijoje "Matematika". Atsitiktinis klausimas »»

Klausimas
Avataras

Keletas uždavinių, kaip išspręsti?


Kaip išspręsti visus šituos:

2h 30min 45s ÷3 ?
1/7 + 5/9 = ?
4/5 ÷ 1/10 = ?

Ir 2/5 ką tai reiškia?

Kitą kartą visus uždavinius rašyk viename klausime, administracija
Atsakyti

    Prieš 461 savaites

Atsakymai:

Atsakymų: 1

avataras
NarysA&B (prieš 461 savaites) Cituoti Cituoti
Paimt skaičiuotuvą ir apskaičiuok.

Arba jei tiksliai skaičiuot tai:

1. 1/7 + 5/9 = ?
Suėdant ir atimant reikia pradžiai subendravardiklinti tai bendras vardiklis yra 63, subendravardiklinę gaunam: 9/63 + 35/63 = 44/63

2. 4/5 ÷ 1/10 = ?
Trupmenų dalyba yra tas pats, kad daugint antrą apvertus aukštyn kojom, tai gaunam: 4/5 * 10/1 = [suprastinam 5 ir 10] = 4 * 2/1 = 8

3. 2h 30min 45s ÷3 ?
Turbūt reiktų visą laiką pasiversti į sekundes, tai būtų 45 + 30*60 + 2*60*60 = 45 + 1800 + 7200 = 9045 , dabar dalint iš 3 ir gaunasi 9045/3 = 3015 sekundžių, arba 50 min 15 s.


O 2/5 tai yra dvi penktosios, du dalinti iš penkių. Paimi skaičiuotuvą ir apskaičiuoji tiksliai jei reikia, tai 2/5 = 0,4
Blogas 0 0 Geras